Sådan vælger du det helt rigtige arbejdstøj til byggepladsen

Folk, der arbejder på en byggeplads er mere tilbøjelige til at blive udsat for en arbejdsrelateret ulykke. Det er de, fordi deres arbejdsmiljø udgør større risiko sammenlignet med andre arbejdspladser. Der er risiko for, at man kan falde fra store højder, samtidig med, at der også kan ske ulykker som relaterer sig til brugen af arbejdsmaskiner. Andre farer kan også komme fra for eksempel vibrationer, støj og hårde vejrforhold. 

På grund af de potentielle fare, der eksisterer på en byggeplads, bliver ens påklædning på arbejdet relevant, hvortil personlige værnemidler såsom ansigts- og øjenværn og handsker bliver en essentiel del af påklædningen. Dit outfit skal altså være tilpasset dit job, når du arbejder på en byggeplads. Det skal kunne garantere både sikkerhed og funktionalitet, mens du er på arbejde. Herunder kan du blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe nyt tøj til arbejdet. 

Funktionalitet

Det tøj, du skal arbejde i, skal være praktisk. Når det er sagt, behøves du dog ikke at opgive udseendet og komfortabilitet til fordel for tøjets funktion. Der findes nemlig arbejdstøj, som er lavet i høj kvalitet, og som er både stilfuldt, behageligt og funktionelt. Det giver derfor både god bevægelighed og komfort på samme tid – og det er godt, når arbejdet på byggepladsen indebærer både meget bevægelse og fysisk aktivitet. Tøjet må dog ikke være, hverken for løst, for stramt eller for tungt. Derudover er det også godt med gode lommer, som hjælper med at gemme søm, en hammer og andre mobile enheder, som du bruger på byggepladsen. En god påklædning skal derfor også have strategisk placerede lommer, der giver let adgang til det opbevarede udstyr, og som samtidig også passer på udstyret. 

Kvalitet

Det tøj, du vælger, skal være lavet af et materiale, der tilbyder god kvalitet. Det tøj, du vælger, skal være overkommeligt at betale for, men når det er sagt, så bør du stadig ikke gå på kompromis med kvaliteten, da god kvalitet også betyder, at det ikke bliver slidt eller går i stykker hurtigt og nemt – og materialer, der er af høj kvalitet behøves faktisk ikke at være dyrt, da mange virksomheder tilbyder tøj i topkvalitet, men som også er til en overkommelig pris.

Holdbarhed

Arbejdstøj, der er af høj kvalitet, og som derfor er glimrende at være i besiddelse af, vil tjene dig i lang tid, da lang levetid ofte afhænger af kvaliteten. For at sikre, at de nye tøj komme til at holde længe, skal du vælge tøj, der har dobbeltsøm over det hele.Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal købe dit nye tøj fra, kan du overveje at læse de forskellige virksomheders anmeldelser eller også kan du bede om henvisninger fra din chef eller kolleger. 

Passer til årstiden

I modsætning til andre erhverv, der har faste placeringer, så arbejder håndværkere oftest forskellige steder. Da vejret, som vi alle ved, er meget omskifteligt i Danmark, er det en god idé, at finde arbejdstøj, der passer til årstiden. Eftersom det lige nu bliver koldere og koldere, er det oplagt at finde noget varmt tøj. Godt isolerede beklædningsgenstande vil reducere risikoen for, at du bliver syg, samtidig med, at det bliver meget behageligere at gå på arbejde. Om sommeren, når det bliver rigtig varmt, er det en god idé at finde tøj, der er lavet af lettere materialer, der kan absorberer sved og som tørrer hurtigt.