Billig og miljøvenlig varme: invester i et jordvarmeanlæg

Hvis du er træt af at betale dig fattig i varme til din bolig, skal du overveje at skifte dit varmesystem ud med et mere moderne et af slagsen. Der findes nemlig mange nye varmesystemer, som er langt mere effektive end de gamle, og du kan derfor komme til at spare rigtig mange penge på din årlige varmeregning ved at skifte gammelt ud med nyt.

En varmeløsning, som virkelig kan gøre noget godt for din varmeregning, er opvarmning gennem jordvarme. Du kan få et jordvarmeanlæg, som ikke kræver andet input end jordens stråler og lidt elektricitet – og så kan du få varmt vand til at holde dine gulve, brusere, vandhaner og radiatorer i boligen varme året rundt.

Hvad er jordvarme?

Et jordvarmeanlæg laver ikke varme ud af jord, men ud af den varme som oplagres i jorden. Her vil en slange i jorden ude foran dit hus udnytte de varme jordstråler til at varme en væske op, som herefter sendes ind i dit hjem med en elektrisk pumpe.

Den varme væske bruges til at varme vandet i din bolig op med, inden væsken suser videre ud i slangen under jorden, hvor den gentager processen. Du kan således få næsten uendelige mængder af varme til din bolig med et jordvarmeanlæg, og når systemet er installeret, skal du kun betale for strømmen til at holde systemet kørende.

Hvad kan du spare med et jordvarmeanlæg?

Et jordvarmeanlæg er dyrt, men den store udgift kan i mange tilfælde tjene sig selv ind efter en kort årrække. Det gælder især, hvis du har en dyr opvarmningsform som eksempelvis et oliefyr. Her kan du komme til at spare helt op til halvdelen på din varmeregning, hvis du udskifter oliefyret med et moderne jordvarmeanlæg, og du kan således hurtigt komme til at tjene anlægget ind igen.