Derfor bør du overveje at skifte til et gasselskab

Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Det er de færreste, der ikke før eller siden ønsker at gøre noget ved deres elregninger. Især hvis elregningerne fortsat stiger i pris, og der bliver færre og færre penge til de projekter, du går og drømmer om at realisere. Derfor kan det allerede nu være en fordel at vende blikket mod markedet og dermed sammenligne med andre selskaber. Og netop her kommer gasselskaberne ind i billedet.

Har du overvejet at ændre dine energibesparelser og hoppe med på gasvognen? Uanset hvad kan du nedenfor læse meget mere om, hvorfor du bør overveje at skifte til et gasselskab.

Hvad er naturgas?

Naturgas er et fossilt brændstof, som er i stand til at opvarme din bolig ligesom olie og elvarme. Naturgas er først og fremmest langt mere CO2-neutralt og dermed mere miljøvenligt end almindelig elvarme. Således kan du spare helt op til 40-50 % CO2, hvis du vælger at skifte fra elvarme til naturgas. Kører du i øjeblikket på olie, kan du spare op til 25-30 % på at skifte til naturgas.

Det er klart, at dit årsforbrug for naturgas, ligesom for almindelig elvarme eller olie, først og fremmest afhænger af din boligs alder og størrelse, isolering, årstiden, antal beboere, adfærd og forbrug, gasfyrets alder og meget mere. Dog kan du forvente, at dit forbrug af naturgas typisk ligger mellem 14.000-2.000 m3 årligt, hvis du bor i et almindeligt parcelhus.

Hvordan vælger jeg gasleverandør?

Du kan vælge gasleverandør på flere måder, hvis du har sat dig for at bruge naturgas frem for almindelig elvarme eller olie. I Danmark står det dig nemlig helt frit for, hvilken naturgasleverandør, du ønsker at tegne et abonnement hos. Derudover er det også helt op til dig at vælge det rette naturgasprodukt. Men hvordan vælger du den rette leverandør?

Start med at skabe et overblik over dit nuværende forbrug. Hvor meget strøm brugte du sidste år? Ved at overveje den del, kan du nemmere gøre op med dig selv, hvor meget du ønsker at spare på dit kommende naturgasforbrug. Når du har undersøgt den del, er næste skridt at finde det billigste naturgasprodukt på markedet. Priserne herpå varierer altid alt efter, hvilken leverandør du tyr til. Derfor er det en god idé at finde en sammenligningsportal for leverandører og priser på naturgasprodukter, så du hurtigt kan skabe et overblik over de billigste på markedet.

Sammenlign og udvælg den billigste leverandør

Udover at det kan være en fordel at finde den billigste leverandør af naturgas på markedet, er det også vigtigt at tage højde for både budget og behov. Som sagt kan en sammenligningsportal i den forbindelse hjælpe dig med først og fremmest at sammenligne gasleverandører, men ligeledes sætte en række kriterier til leverandøren.

Næste skridt er at overveje, hvilken type naturgas du ønsker. Der vil som regel være forskel på udbud fra leverandør til leverandør. Heriblandt er der mulighed for at vælge biogas, men det er altid en god idé at kontakte en leverandør forinden, hvis du gerne vil vide mere om de respektive naturgasprodukter.