Det skal du vide, når du skal købe en trailer

Går du og overvejer at investere i en trailer? En trailer er generelt en praktisk løsning i mange sammenhænge som f.eks. i forbindelse med køre haveaffald på genbrugspladsen eller flytte større og tungere ting. Vi har her lavet en lille guide til dig, der er på trailer-jagt. Der er nemlig nogle ting, du lige skal vide, når du skal ud at købe en trailer.

Størrelsen

Trailere fås i et utal af størrelser. Vognbunden er ofte bygget af plader med et mål på 122 cm, som enten kan afgøre længde eller bredde af traileren. Hvis du skal køre med materialer, der generelt måler 122 cm eller mere, kan du ikke bruge de mindste typer, da de simpelthen er for små. Hvis du har brug for at transportere f.eks. motorcykel eller havetraktor, bør du altid prøve traileren inden køb for at sikre dig at det kan lade sig gøre.

Opbygning

De fleste trailere er opbygget med en galvaniseret stålramme og stålsider og træfiberbund. Galvaniseringen går stålet næsten umuligt at ødelægge, og det betyder, at der altså næsten ikke skal foretages vedligeholdelse på den. Selve bunden er også meget holdbar, men det vil altid forlænge levetiden af traileren med en presenning over.

Hjul

Trailere er almindeligvis enten forsynet med hjul på 13” fælge på siden af traileren eller 10” hjul monteret under vognbunden. Traileren med de store hjul har en lavere læssehøjde, da bunden her er bygget ned mellem hjulene, imens trailere med små hjul under bunden har en større lasteflade, da bunden her gå ud over hjulene. Nogle trailere med små hjul kan også have to aksler for at få en øget lasteevne.

Tilgængelighed

Der findes flere forskellige måder at åbne traileren på. Den mest fleksible er at både for- og bagsmæk samt begge sider kan lukkes op. Der findes dog også trailere, der har en fast forsmæk og andre igen, der kun kan åbnes bagtil.

Bremser

De mindste trailere har normalt ingen bremse, og det er intet problem. Det kan dog i nogle tilfælde være en god idé at investere i en større trailer med bremser, da man her kan fragte større læs ed traileren. En Toyota Yaris kan f.eks. kun trække en 550 kg trailer uden bremser, men med bremser på må den trække 1050 kg.

Nummerplade

Nogle steder skal du selv sørge for at afhente din nummerflade hos en nummerpladeoperatør, f.eks. når du køber traileren i et byggemarked. Andre steder, som f.eks. hos en trailer forhandler, bliver dette gjort for dig.

Hvis du har brug for en erhvervstrailer, kan du finde et stort udvalg hos Sylvester.