Er du nybagt boligejer?

Endelig har du fundet det perfekte hus med udsigt, måske en dejlig have eller bare små charmerende detaljer, der får det til at føles som hjem. Når alle flyttekasserne endelig står på stuegulvet, er det tid til at sætte sig med en kop kaffe og tage en dyb indånding. Nu begynder den rigtige rejse som boligejer!

Praktisk

Ved køb af nyt hjem er det klogt at sørge for at alt fungerer som det skal. Er vand- og varmerørene stadigvæk i god stand? Skal væg-til-væg-tæppet måske udskiftes i nær fremtid? Er der lidt skimmelsvamp i hjørnerne, der skal skrubbes væk med en ordentlig omgang atamon? Hvis dit nye hus er af ældre dato, er der flere ting der skal tjekkes, så sørg for at gøre dette straks, så det ikke går i glemmebogen. Læs mere her om el-tjek, og forebyg brandfare ved at få undersøgt potentielt forældede installationer.

Gør-det-selv!

Har du lidt kreativt blod i årene? Så klar nogle af de oplagte opgaver selv! Det kan både spare dig for besværet med at skulle finde kompetente professionelle og selvfølgelig penge. Du kan give dig i kast med at male, bygge et flot sofabord af træ eller at lave en fotovæg, for at gøre dit hjem beboeligt snarest. Hvis du har en handy-onkel, kan du invitere til kaffe (eller en øl) og spørge om han vil hjælpe med det tunge læs eller monteringen af et nyt toiletbræt (ikke nær så gør-det-selv, men to hjerner arbejder bedre end én).

Indflytningen

Inden du holder din housewarming, skal du lige falde på plads. Flytning er en god lejlighed til at få ryddet ud i dine ting og der er helt sikkert en ven eller et familiemedlem der har en passion for sortering, hvis hjælp du kan regne med. Sørg for at oprette nogle systemer der er meget ligetil for dig, så du kan undgå roderi.