En vicevært er meget mere end en service

En vicevært passer på det sted, hvor du bor. Hvor dine børn og partner trives, hvor dine naboer lever. Det er ofte en del af driften af vores ejendom, som vi ikke tænker meget over. Med mindre den IKKE fungerer.

En viceværts opgaver

Den service en god vicevært yder, som sørger for at der er behageligt at færdes i opgangen, at det er dit navn, der står på dørskiltet – og det er rigtigt stavet. Viceværten sørger for, at du trygt kan regne med at varme- og sprinkleranlæg virker. Sagt på en anden måde: En god vicevært tager sig af alle de småting, som får hverdagen i ejendommen til at glide. Uden at beboerne eller bestyrelse behøver bekymre sig om det.

Om viceværten er en person, som er ansat fast til ejendommen eller er en viceværtsservice, så er vedkommende også bindeled mellem ejendommen, administrator, det offentlige, beboerne og bestyrelsen. Og de håndværkere som ejendommen løbende har brug for. Det er viceværten, som ved hvilke projekter der er i gang i ejendommen, og hvilke der er på vej.

Fasttilknyttet vicevært eller viceværtsservice?

Skal du og dine naboer vælge at fastansætte en vicevært, eller skal I hyre en viceværtsservice? Der er fordele og ulemper ved begge løsninger. En fast vicevært vil personligt kende ejendommen og dens beboere rigtigt godt. Til gengæld, så skal han/hun have ferie. Han/hun kan blive syg. Der er muligvis ikke opgaver nok til vedkommende til at fylde arbejdsdagen på et tidspunkt, men alt for meget at lave for en enkelt person på et andet. Er viceværten også beboer, så er vedkommende oftest i nærheden og til at få fat i. Men er der utilfredshed med arbejdet, kan det give gnidninger nabo og nabo imellem.

Med en viceværtsservice får du stadig et firma, som kender din ejendom og dets projekter, men mindre indgående. Til gengæld skal der ikke tænkes ferie- og sygedage ind. Det gør firmaet for jer.

Stort eller lille viceværtsservice

Hvis din ejendom ønsker en viceværtsservice, skal I overveje om, I ønsker at samarbejde med et større eller mindre firma. Igen er der fordele og ulemper. Et større firma kan have en række stordriftsfordele, som pris og samarbejdspartnere. Til gengæld vil et mindre firma kende jeres ejendom bedre. Og I vil kende dem.

Det er altid en god ide at undersøge markedet, ringe rundt og samle uforpligtende tilbud.