Smarte løsninger hvis du har valgt at opbygge fra grunden

Er du en ægte gør-det-selv-type med kriblen i fingrene efter at få bygget noget der er helt dit eget? Læs med her hvis dit kommende hjem endnu ikke er født og du mangler lidt tips til at få begyndt på at få lagt din slagplan.

Visualisering

Du har nok allerede en idé om placeringen af værelserne i forhold til hinanden og hvor mange badeværelser der bliver brug for, men alligevel kan det være en rigtig god idé at få visualiseret det inden du sætter hele projektet i gang. Prøv 3D visualisering af arkitektur eller få lavet nogle klassiske plantegninger, for virkelig at kunne forestille dig det færdige produkt. Når du stadig er i idéfasen er det let at lade drømmene løbe lidt af sporet, så du kan eventuelt konsultere en arkitekt eller tømrer for at få lidt perspektiv.

Hjælp fra inderkredsen

For at spare lidt kan du ringe rundt og høre om nogle af dine venners venner kan hjælpe med at sætte processen i sving for en skilling. Familiemedlemmer kan også hjælpe til om det så bare er med småtterier for en omgang aftensmad og en kop kaffe – det kan være at farmor kan komme og se lidt efter de små, mens du får styr på fundamentet.

Planlægning

I forhold til placering af vinduer, skal du tænke over hvor lyset kommer fra og hvilke rum du synes skal have mere naturligt lys end andre. Hvis du ønsker en naturlig terrasse kan du vælge at opføre en L-formet bygning, således at der i området der dannes mellem væggene kan lægges fliser og opføres et centrum hvor sommeraftenerne kan nydes i fællesskab. Hvis du ofte fryser, er isolering af god kvalitet en vigtig investering. Det gode ved at stå for hele designet selv, er at det bliver skræddersyet lige til dig.