Få et miljøvenligt og naturrigt grønt tag til boligen

Har du bemærket, at flere vælger et grønt tag? Disse tage er en af de større trends, som særligt ses på sommerhuse og ved flere huse. Du kan læse nærmere her om grønne tage, og hvorfor du bør overveje dette tag.

Gode grunde til at vælge et grønt tag

Mange oplever, at deres tage med tiden får grønne plamager, som er besværlige at fjerne. Dette undgår du ved at vælge denne tagtype. Udover denne grund findes der tre væsentlige og gode grunde, som du kan læse nærmere om her.

  1. Regnvandshåndtering

De grønne tage fungerer yderst optimal i forhold til regnvandshåndtering. Taget kan nemlig optage en hel del regnvand, som gør, at du mindsker belastningen af kloarken og risikoen for oversvømmelser.

  1. Temperaturkontrol

Set i forhold til temperaturkontrol, så har disse tage en yderst optimal temperaturregulering. I vinteren-perioden holder taget på varmen, og det har derfor en høj isoleringsevne, hvilket er en fordel i de køligere måneder. Hvorimod det i sommerperioden ikke opvarmes, hvilket skyldes, at vandet i jorden fordampes grundet solens stråler.

  1. Urban diversitet

Ikke nok med, at det er skønt for øjet at se på grønne omgivelser, så bidrager taget til biodiversiteten. Når du vælger et grønt tag, skaber du et grønnere område i dit nærområde.

Hvad koster et grønt tag?

Når man skal vælge sit nye tag, så har prisen også noget at sige for de fleste tag-købere. Det er derfor helt naturligt, at du også gerne vil kende til prisniveauet for grønne tage. Dog kan det være svært at give en konkret pris uden yderligere information om huset, såsom størrelse, da dette har indflydelse på prisen. Derfor er der udviklet flere prisberegner, hvor du online kan beregne en estimeret pris på dit grønne tag. Her skal du blot besvare, hvilken type af materiale du ønsker, dit postnummer, etagehøjde, taghældning og tagareal.