Luk taget korrekt af med en ventilationshætte

En ventilationshætte i god kvalitet sørger for at holde nedbør på afstand

Taget er typisk en lukket konstruktion, som lukker fuldstændig af for nedbøren, når det er monteret korrekt. I nogle tilfælde kan man dog få brug for efterfølgende at etablere en skorsten, et ventilationsudtræk, et ovenlysvindue eller lignende. For at give plads til det nye element betyder det, at man er nødt til at lave et hul i konstruktionen.

Hvis ikke man sørger for at lukke hullet korrekt til med en inddækning, eller hvis inddækningen ikke er i god nok kvalitet, kan det give problemer med fugt inde i boligen. Den mindste sprække i konstruktionen eller en limning, der er gået op, kan medføre, at regn og sne trænger ind i boligen, hvilket kan give store fugtproblemer og materialeskader.

Modsat facade, vinduer, døre og fundament er taget indiskutabelt det mest udsatte sted på huset. Derfor er det vigtigt at lave en fuldstændig tæt konstruktion, når man monterer et nyt element på taget.

Brug ventilationshætter til luftudtræk på taget

Ventilationshætter egner sig perfekt til ventilationsudtræk fra fx et badeværelse. Her har den til opgave at sikre en perfekt afslutning på udtrækket – både byggeteknisk og æstetisk. Konstruktionen består af tre elementer – et rør, en hætte og et skørt. Røret peger lodret op i luften, så damp og lignende ikke bliver blokeret og nemt kan finde vej ud af bygningen. Hætten sørger for at holde regn, sne og nedfaldne blade væk fra ventilationskanalen.

Derudover består ventilationshætten også af et ’skørt’, hvis formål er at sikre en fuldstændig tæt afslutning omkring ventilationsudkastet og taget. Det består af elastisk polyisobutylene, som kan strækkes og bøjes, så det passer perfekt til omgivelserne. Den fuldklæbende bagside sikrer, at produktet klæber godt til taget.

Vælg en ventilationshætte i høj kvalitet

Når det kommer til inddækninger og ventilationshætter, vælger mange blot det første og bedste produkt i byggemarkedet. Der findes dog bedre alternativer til disse produkter, som både er mere effektive og langt mere holdbare.

SabetoFLEX er en af de førende produktionsvirksomheder inden for tagløsninger, og de har udviklet en universal ventilationshætte, som både er strækbar, fleksibel, holdbar, nem at montere, modstandsdygtige over for vind og vejr og en lang række andre fordele. Her får du en ventilationshætte i den bedste kvalitet, som har en garanti på +20 år – og det er vel at mærke uden nogen form for vedligeholdelse undervejs.

Med SabetoFLEX’ ventilationshætter er du med andre ord sikker på, at du får kvalitet for pengene – og det gode er at ventilationshætten egner sig til tagpap.