Sådan holder du godt øje med dit tag

Et ødelagt og gennemtæret tag kan sammenlignes med en utæt vandhane. Når taget har revner, huller og sprækker, så kan vandet komme ind, og det kan give skader på selve tagkonstruktionen – og det kan igen give skader på hele resten af huset, hvis man ikke reagerer hurtigt. Det er derfor absolut nødvendigt, at du husker at tjekke dit tag regelmæssigt – især hvis dit tag er af ældre dato. Et tag holder nemlig ikke for evigt, selvom mange tagtyper dog kan holde op til en hel menneskealder. Men hvad skal du egentlig gøre? Vi har her samlet nogle tips og tricks til dig, der gerne vil sikre, at dit tag er i tiptop stand.

Tjek taget efter mindst to gange om året

Det er vigtigt at du prioriterer at tage et kig på taget mindst 2 gange om året – og gerne også efter et kraftigt stormvejr, da der her kan være sket skader. Når du tjekker taget efter, bør du bl.a. kigge efter løse eller knækkede tegl, regnet tagpap og afskallede plader. Det er noget, du kan se med det blotte øje. Derudover bør du også kigge lidt nærmere efter bl.a. mørtelunderstrygninger, der falder ud, misfarvninger samt tagflader, der buer nedad. Sidst men ikke mindst bør du også være særligt opmærksom på mos. Mos kan nemlig trække lange tråde ned under taget, hvor der så kan ledes vand ind. Et godt råd er at bruge en kikkert, så du ikke skal hele taget rundt for at finde de helt små fejl og skader.

Husk almindeligt vedligehold

Det er også en god idé at vedligeholde taget ved at rense det jævnligt. Taget bør nemlig renses for bl.a. snavs, alger og mos én gang om året for at forebygge fugt- og frostskader. Det kan faktisk være med til at give dit tag en forlænget levetid, før det så rent faktisk skal skiftes ud – og det er mange penge værd i sidste ende.

Udnyt et gratis tagtjek

Mange tagfirmaer tilbyder gratis tagtjek, og det kan være en rigtig god idé at udnytte. En fagmand kan nemlig tage et kig på dit tag og gennemskue, om dit stag skal afrenses eller repareres og kan også vurdere, om det overhovedet kan betale sig at reparere eller om der i stedet bør lægges et nyt tag. Derudover kan en fagmand naturligvis også kommet med et godt bud på, hvilken tagtype, der egner sig til dit hus og give et godt tilbud på et nyt tag her: https://jysktagkompagni.dk/.