Gør noget mere ud af din have

Har du en have, som du ikke synes, at du får det meste ud af? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvordan du kan få det meste ud din have, og hvorfor du skal vælge at investere i et højbed.

Du vil ligeledes blive præsenteret for en nogle konkrete idéer, som du kan vælge at bruge i forbindelse med din have. Din have har helt sikkert mere potentiale, end du tror.

Den indledende fase

Før du begynder at gøre forskellige ting ved din have, kan det være en god idé at forsøge at visualisere det. Det kan gøres på flere måder. Du kan blandt andet skitsere dine tanker og idéer på et stykke papir, så det bliver nemmere at forestille sig, hvordan det bliver i virkeligheden.

Når du vælger at skitsere dine tanker og idéer, har du nemmere ved at få et overblik over, hvor de forskellige elementer skal placeres i din have. Når du har gjort dette, kan du gå i gang med dit projekt med en fornyet struktur og orden, som gør processen mere overskuelig.

Et højbed kan forny din haves udtryk

Der er flere fordele ved at vælge at få monteret et højbed i din have. Dette vil du blive præsenteret for i de nedenstående afsnit. Et højbed har potentialet til at blive omdrejningspunktet i din have, så du får lyst til at bruge mere tid derude.

En af de store fordele ved et højbed er, at du skåner din krop, fordi du får en bedre arbejdshøjde. Højbedet er løftet over jorden, hvorfor du kan arbejde i mere naturlige positioner.

Et højbed minimerer ligeledes ukrudt og sneglebesøg. Ukrudt og sneglebesøg er gift for et blomsterbed, hvorfor det er en stor fordel, hvis du kan holde disse væk. Det kan dog ikke helt undgås, men det gør det sværere, når dit bed er hævet over jorden, som et højbed er.

Du kan ligeledes selv bestemme, hvordan dit højbed skal se udformes. Det betyder, at du kan designe dit højbed således, at det passer til havens eksisterende udtryk. Det kan også være, at højbedet skal fungere som havens omdrejningspunkt. Det er selvfølgelig helt op til dig.

Et højbed er altså fordelagtig, når det kommer til følgende elementer:

  • Du opnår en bedre arbejdspositur

  • Du minimerer risikoen for ukrudt og sneglebesøg

  • Du bestemmer selv, hvordan dit højbed skal se ud

Har du overvejet at bruge fliser i din have?

Hvis du ønsker at give dit have et nyt og moderne udtryk, skal du helt sikkert overveje at lægge fliser i din have. Der er utallige muligheder. Du kan blandt andet lave en sti, som fører hen til dit højbed. Mulighederne er mange, hvilket gør det utrolig interessant at beskæftige sig med.

Det grå fliser skaber ydermere en stærk kontrast til det grønne græs, hvorfor det kan være medvirkende til at give din have et nyt og anderledes look.