Gulvafslibning: Hvilken efterbehandling skal du vælge?

gulvafslibning

Har du kastet dig ud i at slibe dine gulve ned flere gange efterhånden? Eller er du helt grøn, når det kommer til gulvafslibning?

Uanset hvad, skal du efterbehandle dine gulve, når du er færdig med selve gulvafslibningen. Der er flere veje, du kan gå, og vi vil nu gøre dig klogere på dine muligheder for at behandle dine gulve og gøre dem mere modstandsdygtige.

Lakering af dine trægulve

Lakering er uden tvivl den metode, der gør dine trægulve mest modstandsdygtige.

Det er en slidstærk behandling, der gør dine gulve modstandsdygtige over for skidt og snavs, og som er yderst rengøringsvenlig. Du kan gå med en blank eller halvblank mat, der tilfører hvert sit udtryk til dine trægulve.

 

OBS: Ulempen ved lakering er, at det kan blive nødvendigt med en ny gulvafslibning og lakering, hvis der opstår dybe ridser i lakken, der når helt ned i træet.

Oliering af dine trægulve

En anden mulighed er at oliere dine trægulve. Her er det en god idé at gå efter en hærdende olie, da den hurtigere går ind og opbygger en overflade, der er slidstærk og mindre modtagelig over for skidt og snavs.

 

Du kan vælge mellem en olie med hvidpigmentering eller en uden – alt efter det udtryk du ønsker dig. Oliering giver et mere mat look end lakering.

 

OBS: Oliering er ikke nær så slidstærk som lakering. Men til gengæld kan du nemmere friske overfladen op, hvis der kommer slitage enkelte steder på gulvet.

Sæbebehandling af dine trægulve 

Drømmer du om en naturlig overflade på dine trægulve? Så kan det meget vel være en mulighed at sæbebehandle dem. Det giver dig nogle naturlige og meget smukke gulve.

Sæbebehandling gør dog ikke dine gulve særligt modstandsdygtige – og det betyder, at du skal være flittig til at vaske dine trægulve, hvis de skal blive ved med at fremstå flotte.