Kender du til isolering med perlite?

At isolere en bolig er altid en god ting. Det sparer dig nemlig for skyhøje varmeudgifter, da du efterfølgende ikke længere vil fyre for gråspurvene. Din bolig bliver også rarere for dig at være i, da du ikke hele tiden føler, at der er koldt indendørs. Når der skal isoleres, kan det blandt andet gøres ved hjælp af perlit isolering.

Hvad er perlite?

Perlite er et isoleringsmateriale, der er fremstillet af en vulkansk bjergart. Materialet består af 75 procent siliciumoxid. Det udvindes direkte fra jordoverfladen eller fra miner i bl.a. Grækenland, Tyrkiet, Kina og USA. 

Hvis perlite knuses og efterfølgende bliver opvarmet til 1.100 grader, udvider materialet sig til 20 gange sin oprindelige størrelse. Det kommer der et hvidt og finkornet isoleringsmateriale ud af. Det bliver kaldt for ekspanderet perlite. 

Gode grunde til at anvende perlite til isolering 

Det er flere gode grunde til at anvende perlite til isolering. Det har eksempelvis den samme lydabsorberende effekt som en mineraluldsisolering, hvilket Teknologisk Institut har testet det for. 

Derudover er det et produkt, der ikke kan rådne eller blive nedbrudt takket være dets mineralske oprindelse. Endnu en god ting ved perlite er, at det ikke danner grobund for mikroorganismer og svamp. Desuden er det heller ikke et materiale, der afgiver dampe eller lugte. 

Perlite er et isoleringsmateriale, der er brandsikkert, hvorfor det er et glimrende alternativ til almindelig mineraluld.

Sådan isolerer du med perlite

Der er to forskellige hurtige og nemme metoder til at isolere med perlite. Du kan hælde perliten ud af sække eller big bag, men du kan også bruge en indblæsningsmaskine.