3 gode råd til dig, der vil bygge en tilbygning

Er I så heldige, at I står overfor en familieforøgelse, hvor de to børneværelser ikke er nok længere? Drømmer du om en udestue? Eller trænger du bare til mere luft og plads? Det er slet ikke umuligt at skabe mere rum. Du kan fx udvide dit hjem med en tilbygning. Du får her 3 gode råd til, hvordan du bedst kommer i gang med projektet.

Hvad er dit behov?

Et godt sted at starte kan være ved at overveje, hvad din tilbygning skal give dig i forhold til funktion og kvadratmeter. Er det et ekstra værelse, kan det være en god idé at tænke på, hvor og hvordan de ekstra kvadratmeter skal placeres. Giver det fx mening at lave en lille forlængelse af fordelingsgangen, så der naturligt kommer et værelse mere? Og hvordan får du det bedste lysindfald og udsigt i din nye udestue?

Dernæst skal du selvfølgelig have fat i en byggetilladelse.

Sammentænk hele huset

Når du skal udvide hjemmet, kan du med fordel overveje, hvordan tilbygningen og dit hus æstetisk kan passe sammen, så du får skabt en god harmoni. Når du skal ud at vælge materialer til bygningens facade og nyt tag, så er der mange muligheder, der byder sig. Det kan også være, at hele taget trænger til at blive skiftet ud med et nyt tag. Så kan det være en god idé at gøre det samtidig, så du ikke skal stå i byggerod ad flere omgange.

Tag kontakt til professionelle

Overvej, hvorvidt du selv skal kaste dig over byggeprojektet, eller om du hellere vil lade et håndværkerfirma stå for projektet. Uanset kan det være fornuftigt med professionel rådgivning, som kan hjælpe dig, fx når du skal have nyt tag og andre byggematerialer.

Held og lykke med udvidelsen af dit hus.