Få hjælp til gennemgang af tilstandsrapport af en byggesagkyndig

Det er vigtigt, at du ikke køber en bolig, før du har fået indblik i en tilstandsrapport. Det er de fleste godt klar over. Faktum er dog, at mange ikke ved, hvordan de skal læse og tyde en tilstandsrapport – og ved man ikke det, så er man naturligvis lige vidt.

Derfor kan det være en god idé at få hjælp til dette, hvis man har svært ved at tyde, hvad der står i rapporten. Heldigvis er der rig mulighed for at få dette, da man blot kan hyre en byggesagkyndig til at hjælpe med dette.

Kan hjælpe med at vurdere fejlenes karakter

De fleste ser på K3’ere som slemme fejl, der er både dyre og besværlige at fikse. Faktum er dog, at det ikke altid er tilfældet. En løs flise på badeværelset, kan et være en K3’er, men det vil ikke være dyrt at fikse det, hvorfor det naturligvis ikke er et problem.

Derimod vil der være K1’ere, der er fejl af kosmetisk karakter, der kan koste store summer at gøre noget ved. Hvis du får byggesagkyndig hjælp, vil han eller hun kunne gå i dybden med hver fejl, og give dig et estimat på, hvor dyrt og besværligt, det vil være at rette op på.

Få en vurdering af tagets levetid

Hvis du skal købe et nyt hus, er det vigtigt, at du er opmærksom på taget. Ikke nok med, at det er omfattende at få skiftet, så er det også enormt dyrt. Derfor er det en god idé at få en byggesagkyndig til at vurdere, hvor lang levetid, der egentlig er på taget.

Der fremgår ganske vist et skøn i tilstandsrapporten, men dette skøn er baseret på tagets materiale, og hvornår det er lagt. Derfor er der ikke som sådan taget højde for dets nuværende stand. Af denne grund bør du få en byggesagkyndig til at se nærmere på det.

Er hver en krone værd

Det er naturligvis ikke gratis at få hjælp af en byggesagkyndig. Det ændrer dog ikke på, at det er noget, man bør gøre. Der er nemlig talrige fordele forbundet med det, hvilket naturligvis er noget, der er værd at betale for.

Ønsker du at have en byggesagkyndig med på sidelinjen gennem hele processen, er det faktisk også muligt. Det er der mange, der vælger, da det giver god mening. Beslutter du dig for dette, kan du forvente en pris på mellem 3.000 kr. og 6.000 kr.