Bygger I nyt? Dette skal i overveje mht. indretning

Det kan være en fantastisk spændende mulighed at få lov at bygge sit hus op fra grunden og selv vælge alt interiøret samt indretningen, der skal komplimentere de rum, som man får skabt i byggeprocessen. Har du og din partner besluttet at købe en grund og bygge nyt, er I altså de første, hvis aftryk sættes på huset.

Fremhæv rummeligheden i små rum

Når I indretter hjemmet, er der meget af det, der vil komme til at handle om jeres personlige stil og ønsker. Men det er dog også vigtigt at forestille sig, hvordan det vil se ud færdigt, før man sætter projektet i gang. Derfor er det praktisk at udarbejde tegninger for hver enkelt rum, inden I køber en masse vægdekorationer og andre indretningsting, som, I senere opdager, slet ikke passer sammen.

For eksempel kan spejle være drilske, fordi der findes adskillige udfordrende og sjove samt pæne former på dem, som kan være fristende at købe i stedet for de klassiske firkantede spejle. Der er dog en grund til, at firkantede spejle er så udbredte: De indrammer et rum på signifikant vis ved, at de følger de linjer og former, der i forvejen er placeret i rummet. Derudover kan firkantede spejle få små rum såsom et lille badeværelse til at se mere rummelige ud end ellers, hvilket klart er en fordel, hvis rummet er meget sparsomt mht. plads.

Gør det til jeres eget

Du og din partner maler på et blankt lærred, når I begynder at indrette. Det vil sige, at I har mulighed for at gøre præcis, hvad I vil. Da det er jeres penge og jeres hus, er der altså ingen begrænsninger. Derfor bør I lytte til jer selv og hinanden og sørge for at inddrage så store dele af jeres personligheder og personlige smag i husets dekorationer og generelle indretning.