Guide: indretning af stuen i en lille bolig

Er du flyttet ind i en lille bolig, og skal til at være kreativ med at udnytte pladsen bedst muligt? Det er med at holde tungen lige i munden, når man indretter på træng plads, så hvis du mangler inspiration til opgaven, så læs med her om, hvordan du tackler stuen.

Multifunktionelle møbler

Når man indretter sin stue, vil man gerne have plads til det hele og mulighed for alle de nødvendige møbler. Et smart trick til at få plads til det hele er at kombinere nogle af møblerne med multifunktionelle møbler. Det kunne fx være, at man i stedet for en almindelig sofa, finder en sovesofa, som gæster kan overnatte på, når du har besøg. Find den rigtige sovesofa, som passer til pladsen og din stil ved at søge inspiration på nettet. Du kan også finde møbler, som rummer ekstra opbevaringsplads. Det kunne være en lænestol med er par små indbyggede hylder til fx bøger, eller det kunne være en puf til fødderne, som kan åbnes og evt. rumme ekstra tæpper eller puder. Der findes mange kreative designs og løsninger, som du kan tage i brug.

Hvis din stue både er til sofa og til spisebordet, så kan det være en rigtig god idé at finde et spisebord, hvor længden kan tilpasses. Det sparer nemlig en del plads i hverdagen, hvis bordet er mindre, og du kan stadig have gæster på besøg ved at udvide bordet med en ekstra tillægsplade eller to.

Giv følelsen af mere plads

Der er et par visuelle tricks du kan bruge for at få rummet til at se større ud, end det egentligt er. Et af dem er at indrette i højden, så der ikke står for mange ting på gulvet. Belysning og brug af flere lyse farver kan også skabe effekten af en større stue.