Hyster truck – et stort udvalg af gaffeltrucks

Hyster truck – et stort udvalg af gaffeltrucks

Hyster trucks bliver lavet, fremstillet og produceret af det amerikanske firma Hyster (navnet kommer fra det engelske ord for at hejse). Firmaet er, som allerede nævnt, af amerikansk ophav, og det specialiserer sig i gaffeltrucks og i andre materialebearbejdende udstyr og værktøj. Virksomheden blev grundlagt i 1929 i Portland, Oregon, dengang under et andet navn, og det fik først navnet Hyster, da det senere blev opkøbt og derefter udspaltet i sin egen afdeling i 2012. Hyster trucks minder om og deler mange ligheder med de andre almindelige gaffeltrucks, og helt simpelt, hvis man skræller citronen helt ren for sine lag og bevæger sig ind til kernen, kødet, essensen af gaffeltruckens funktion, varetager hyster trucken, som andre gaffeltrucks, den basale funktion at løfte og transportere de til tider meget tunge, til andre måske ikke helt så tunge varer, ressourcer og materialer fra sted til sted på lagere, varehuse og fabrikker. Hyster trucks er da også blandt de mest brugte og normale køretøjer i denne branche.

Et nærmere kig på Hyster trucken

Hyster truck er ikke en betegnelse for én bestemt model af gaffeltrucks. Nej, Hyster truck udgør og er en fælles betegnelse for alle de forskellige varianter af gaffeltruck, som de laver, hvilket er rimelig mange. For denne samlede betegnelse dækker nemlig over et bredt udvalgt af Hyster trucks, der alle kan varetage den basale funktion at løfte ting og derefter fragte dem rundt på et givent lager. Herudover har de forskellige funktioner, der skræddersyer dem til forskellige tunge eller mere behændige opgaver. Tag f.eks. reachtrucken som eksempel. Dette er en mere, hvad man måske kan kalde for, behændig udgave af en Hyster truck end f.eks. den større og mere tunge gaffeltruck, da denne grundet sin snilde beskaffenhed og spidsfindige konstruktion er i stand til at komme rundt og manøvre på de noget smallere og højere gange, således som de mere kompakte lagre er indrettet grundet pladsmangel. Grundet sine hjul kan denne Hyster truck ydermere lettere komme rundt om skarpe og besværlige hjørner. Dette er den subtile udgave af en Hyster truck. Derudover findes der, som allerede nævnt, den mere gammeldags, måske nogle endog vil kalde den for umoderne, Hyster truck. Den er ”gammeldags”, fordi den kører og bliver drevet af diesel som brændstof. Denne bliver brugt til udendørsbrug.

En mere moderne Hyster truck

En mere ”moderne” variant af gaffeltrucken finder man hos eltrucken, der, som navnet angiver noget så selvfølgeligt, kører på el. Denne sikrer med sit batteri, der kan genoplades, en mere bæredygtig udledning, da el er mindre forurenende end diesel og andre fossile brændstoffer. Denne moderne og lækre sag er tiltænkt og kan varetage opgaver indenfor. En tredje model af Hyster trucks er LPG gaffeltrucken, hvor dens foretrukne brændstof ikke så let kan udledes af navnet. Denne kører nemlig på gas. Og hvor eltrucken kun kan bruges indendørs og den mere konventionelle og dieseldrevne kun bruges udendørs, har LPG gaffeltrucken den store fordel, at den sagtens kan varetage opgaver både uden- og indendørs.