Større værktøjsmaskiner du ikke kan undvære i dit hjem

bukker, plademaskine, større, store, maskiner, carl ras

Større værktøjsmaskiner du ikke kan undvære i dit hjem

Bukkemaskine, drejebænke og slibemaskine er ikke ord mange skriver ned på indkøbslisten når de skal flytte til et nyt hus. De fleste køber en hammer, svensknøgle, maling, sav og andre mindre værktøj og indretnings produkter. Men nogle store og effektive maskiner kan spare tid og hårdt fysisk arbejde. Dermed er her en oversigt at glemte, men velfungerende maskiner til garagen.

5 maskiner som ofte bliver overset

Bordrundsav
En sav hvori du ikke behøver at holde den eller bruge kræfter. Saven er vendt på hovedet og skrået fast på et bræt. Den er motordrevet og tager dermed det hårde sled fra en almindelig sav. Brugbart til skræddersyet møbler lavet derhjemme.

1. Slibemaskine
Skal trappetrinet have noget ekstra opmærksomhed? Trænger vandrøret i badeværelset til at skiftes ud? Slibe, polere, skære og mere kan en slibemaskine klare af opgaver. Det gælder træoverflader, metal og sten. Mange overflader som for eksempel bordplader har brug for noget ekstra hjælp. Så det kan overvejes at tilføje dette værktøj på ønskelisten.

2. Bukkemaskine
Skal noget materiale bukkes, bøjes, justeres hvis det er gået i stykker? Smart investering for at lave små ting som opbevaringskasser, plader til hylden over skrivebordet m.m. De findes i elektriske såvel som manuelle versioner. Man kan investere i både store bukkemaskiner til store gør-det-selv projekter. Men man kan også købe en lille bukkemaskine som bilen har plads til.

3. Drejebænke
Hvis du påskønner symmetri, er detaljeorienteret kan denne maskine være et forslag. Her spænder man det valgte materiale fast på maskinen og derefter spinder det rundt. Imens poleres materialet efter den form du ønsker. Et godt eksempel er måden skakbrikker bliver produceret på. Passer godt til lidt mere kreative projekter derhjemme.

4. Fræsemaskine
Har du en gammel træstol med spalter stående ude i garagen som trænger til en kærlig hånd? En fræsemaskine er nemlig god til at håndterer fejl på produkter. Generelt set bruges den til at skæring og formning af forskellige materialer. Afhængigt af hvilket materiale der er tale om, kan den justeres til at skære enten hurtigt er langsomt.