Pynt dine rum med møbler

En rigtig god fiktiv bog kan sluge os ind i et andet univers i timevis, mens en faktabaseret bog om dyreliv eller matematik kan give os utrolig meget viden. Er du en ægte gør-det-selv-mand kan det endda være, din boghylde er fyldt op med bøger om at skabe med hænderne.

De rette forhold mellem bog og bogstøtte

Har du mange bøger, som du gerne vil have til at stå fremme, så de er lige til at tage ned fra hylden, kan en bogstøtte evt. blive din næste investering. Bogstøtter fås primært i træ og metal. I ordet ”bogstøtte” ligger, at det er en genstand, der skal støtte en eller flere bøger. Typisk er det en hel bogsamling, altså en række af bøger, man bruger dem til. Det er også det egentlige formål. Man stiller en i hver sin ende af bogrækken, så de holder bøgerne oprejst ved at få dem til at stå tæt. Det kræver af bogstøtten, at den er solid og tung nok til at bære vægten af bøgerne. Derudover skal højden være på plads, for hvis dine bøger er lidt højere end almindeligvis, skal bogstøtten også være det. Er de lavere, er en lavere bogstøtte ligeledes passende. Det fungerer ikke, hvis bogstøtten ikke støtter bogen nok på dens overfladefladeareal.

Lad ikke indholdet begrænse dig

Bogstøtter ønskes ofte at være neutrale i farverne, men hvis det er til et farvebegejstret barns værelse, kan man sagtens opsøge forhandlere, der tilbyder farvede eller trykte bogstøtter. De er dog ikke kun beregnet til reoler, skriveborde osv. Leder du efter en bogstøtte, der kan holde bogen i en fornuftig højde ift. dit hoved og dine øjne, når du læser ved skrivebordet, findes det også. De kaldes bare dokumentholdere i stedet. Bogstøtter er brugbare til ethvert formål – og så er det ligegyldigt, om det er til byggemanualer eller tykke romaner.