2 materialer, der kan gøre samfundet mere bæredygtigt

For at redde jorden, klimaet, naturen og dyrene bliver vi mennesker nødt til at tænke bæredygtige og grønne løsninger. Grønnere løsninger, som vi alle kan få gavn af, og alle kan bidrage til, uden vi skal gå på kompromis med vores levestandarder. Og især to former for materialer og emballager har vundet mere frem som bæredygtige løsninger til stor gavn for os alle.

Gør noget for klimaet som industri

Driver du en produktionsvirksomhed, eller er du ansvarlig for produktionen i en industriel virksomhed, så kan det være værd at overveje at udskifte gammeldags, forurenende folie i produktionen til fordel for komposterbar industrifolie. Ikke nok med at det er en mere bæredygtig løsning end traditionel folie, så er det også folie, der kan bruges til alt fra emballage til andre forskellige industrielle anvendelser. Det må da være en win-win-situation?

Hvad end man har en virksomhed, som i forvejen har et skarpt fokus på miljørigtige løsninger, eller man er en ny virksomhed, der ønsker fokusere mere på bæredygtige valg, er det et godt skridt i den rigtige retning mod et bedre klima for os alle.

Grønnere valg til private forbrugere

Retter man derimod blikket fra virksomhederne og mod de private forbrugere, er der især også nogle nye tiltag her at tage i brug. Man kan for eksempel tage fat i én ting, som altid er blevet anset som den største skurk mod vores klima og jordklode: Plastikposer.

Plastikposer har en skadelig effekt på vores jordklode, hvad end det drejer sig om det CO2-udslip, det udleder, når de bliver destrueret, eller når de bliver smidt ud i naturen. Og især det er noget, vi kan forandre ved at udskifte de traditionelle plastikposer med bionedbrydelige poser. Bionedbrydelige poser kan nemlig nedbrydes biologisk og består ikke af kemikalier og giftige virkninger, der skader vores klima.