Brug for beskyttelse af dine stålelementer?

Hvis du har været en del af byggebranchen i flere år, har du med stor sandsynlighed set, hvordan rust kan fortære jern og stål – selvom produkterne kan synes komplet usårlige.

Men jern og stål ER sårbart. I hvert fald særligt når det er anvendt i miljøer, hvor der er påvirkning fra luft og vand – måske endda andre ting, hvis det er i tilfælde af områder med grovere industri.

Så hvordan får du beskyttet dine elementer mod korrosion – altså mod at det ruster?

Vi har talt med eksperter fra RH Sandblæsning om, hvordan man skal agere, når man ønsker at passe bedst muligt på sine komponenter.

Afdæk dine behov for metallisering

Når du skal have beskyttet dine elementer, skal du først vide, hvad de bliver udsat for. Altså hvilket miljø det skal bruges i. Det skal du finde ud af, så du ved, hvilken klasse du skal beskytte i. Når man beskytter mod korrosion, er det nemlig opdelt i klasser, som dikterer behovet for den beskyttelse, som er påkrævet.

Skal stålet f.eks. bruges i en sportshal, vil det være en C2 klasser, fordi der er tale om et miljø, der er fri for vand, regn m.m. – og måske endda ligefrem opvarmet!

Skal komponenterne derimod bruges som en del af et havnemiljø, skal der pludselig garderes mod vand, vind og salt/syre fra området. Det stiller helt andre krav til det forarbejde, som indgår i at klargøre stålet til brug. Du kan læse mere om korrosionsbeskyttelse her.

Kontakt eksperten for at høre om mulighederne

Når du kender dit behov, kan du ringe til en ekspert inden for området. Eksperten vil naturligvis også kunne rådgive, men det er en god idé at have klargjort sine behov – eller i hvert fald gjort overvejelser – inden du kontakter denne fagmand.

Firmaet du kontakter vil herpå kunne vejlede i, hvor store elementer de kan håndtere, og om de evt. skal klare korrosionsbeskyttelsen på jeres adresse.

Slutteligt er det blot at indgå en pris samt sætte en deadline for processen.