Har du den rette kran til byggeriet?

Kraner kommer i mange størrelser. Fra de helt store modeller, der skal rejses af erfarne montører til de mere mobile kraner, der kan bruges i mere almindelige typer af byggerier (se mere om denne type her).

De mindre og fleksible kraner er tit at se i byggebilledet, når de er med til at løfte og hejse i byggearbejdet på tværs af landet.

Kranen er et ganske særligt værktøj, som ikke bare kan erstattes af andre maskiner, hvor man tilkobler redskaber. Det skyldes, at kranen har en helt enestående rækkevidde og også kan løfte med mange tons – hvilket man altså ikke kan forvente af f.eks. en gravemaskine med løftekæder.

Men fordi kranen løser en specialopgave, er det også nødvendigt at finde præcis den model, der er påkrævet opgaven.

For at kunne se nærmere på dette, skal opgaven først defineres klart. Hvor meget skal der løftes? Hvor tung er lasten / elementet? Hvor langt skal det svinges? Er der tale om et fremkommeligt område?

Spørgsmålene er mange, og afhængigt af svarene har du også mange løsninger at vælge i blandt.

Løsningen kan dog være alt fra en bæltekran, der løfter omkring 7 ton til en tårnkran, der klarer 10+ ton. De forskellige løsninger kan naturligvis også klare vidt forskellige rækkevidder, hvorfor der bliver tale om mange forskellige metermål.

Husk at have styr på sikkerhed og tilbehør

Skal du leje en kran, skal du alliere dig med en god og troværdig partner, der kan agere din eksperthjælp. Det er særligt vigtigt, fordi du får behov for det helt rette udstyr til dine opgaver, men også fordi, sikkerhed er helt og aldeles essentielt, når man arbejder med så tunge elementer, som det er tilfældet, når kraner er involveret.

Sørg derfor for at vælge en branchekendt leverandør, der respekterer alle gældende love og regler (ikke kun for sikkerhedens skyld, men også så du undgår bøder). På den måde får du god vejledning, den rette løsning og kommer sikkert i mål.