Overvejer du at renovere?

Hvis du går og spekulerer på om det kan betale sig at få opdateret og moderniseret dit hus, så er der en masse der skal planlægges og meget du skal undersøge inden: hvad er dit budget, hvad prioriterer du og hvilken stil skal det nye byggeri udstråle?

Tag

En fremtrædende del af dit hus er selvfølgelig taget, hvis udseende påvirker husets helhed. Et gråt eller sort tag giver en følelse af modernitet, mens røde tagsten ser mere klassiske ud. Du kan tænke over hvilken farve tag der går bedst til dit hus facade om det så er i gule, grå eller røde sten eller måske holdt helt i træ. Tagets materiale er også vigtigt og når du vælger dette, er der meget at overveje: for eksempel er et naturskifer tag et godt valg idet det er slidstærkt og resistent overfor de ustadige danske vejrforhold, uden nogen kompliceret form for vedligeholdelse. Desuden har skifertag et udseende der går flot til rigtig mange forskellige huse. Hvis dit tag trænger til at blive udskiftet kan du gøre dig nogle eftertanker om disse ting.

Prioriteter

Hvis du ikke er interesseret i at få revet hele dit hus ned og saneret, kan du vælge hvor dine prioriteter ligger: er badeværelset forældet? Så kan din familie nok få glæde af et nyt. Hvis køkkenet begynder at se lidt slidt ud, kan du med fordel vælge at modernisere dette meget vigtige rum. Hvis du har en havestue der aldrig bliver brugt fordi der er for koldt, kan sådan en rum snildt gøres til familiens nye samlingspunkt. Hvis børnene vokser og har brug for større værelser, kan du søge om tilladelse til at få bygget en overetage, hvor der også kan gøres plads til nyt badeværelse eller opbevaring. Prøv at holde øje med priserne på byggematerialer og slå til når du kan få mest for pengene.