Sådan vedligeholder du dit badeværelse

For at sørge for, at du bliver ved med at have lige så stor glæde af dit badeværelse, som da det var helt nyt, er det vigtigt at du sørger for at vedligeholde det og de produkter du har installeret.

Hos www.flottebade.dk har vi et bredt program i produkter til vedligehold og rengøring af badeværelset. Herunder finder du lidt tips og ideer til, hvordan du kan holde dit badeværelse pænt, i mage år ud i fremtiden.

Vedligeholdelse i dagligdagen.

Der er flere ting, man kan sørge for i det daglige, som ikke behøver at tage lang tid, men som kan være vigtigt for badeværelsesindretningens levetid. Allerede, når du anskaffer dig sanitetsprodukter, kan du sikre dem en lang levetid, ved at vælge porcelæn. Da det er den nemmeste overflade at rengøre.

På wc. Et er det vigtigt at bruge børste, samt sikrer at vandet ikke løber. Bruge toiletrens en gang om ugen. Vælg evt. et toilet med en rengøringsvenlig glasur.

Armaturer / Brusere: Kan med fordel aftørres med et håndklæde efter brug. Dette sikrer at vandet ikke får lov til at tørrer ind på overfladen, med kalkpletter som resultat. En gang imellem kan det være en god ide, at skrue tuden af it håndvaskarmatur og rense filteret.

Bruseglas: Kan med fordel også tørres af efter brug, af samme årsag, som med armaturer. Har din bruseafskærmning en nanobehandling, kan det oven i købet være en ulempe at bruge skrappe rengøringsmidler, som kan være med til at fjerne nanobehandlingen.

Afløb: Rens dine afløbs propper i badekar og håndvaske med et smøremiddel, så de fortsætter med at åbne let og smidigt. Samt sørg for at fjerne hår og skidt fra dine gulvafløb.

Vedligeholdelses midler

Hvilke produkter skal man bruge på sit badeværelse? Vi vil råde til, at man altid bruger produkter, som er beregnet til den overflade man skal rengøre. Læs grundigt i vejledningen for jeres produkter, hvad I skal bruge og hvordan det skal bruges. Mange universale midler som findes på markedet er faktisk alt for skrappe og i flere tilfælde decideret uegnede. Har du anskaffet et nyt rengøringsmiddel, som du er lidt usikker på, så prøv det evt. af, på et usynligt sted inden du begynder at bruge det på hele overfladen.