Det basale udstyr er essentielt for det gode håndværk

Der findes mange nye og spændende maskiner, som med årenes løb bliver bedre og vildere. Det er altid sjovt at gå ud og købe en splinterny, skinnende maskine med store, kraftfulde batterier. Men maskinerne er ingenting, hvis man ikke har styr på sit basale udstyr. Hvis du ikke fra start har styr på de helt basale elementer, så vil du kunne komme til at begå mange begynderfejl igennem byggeprocessen. Sørg for at vælge nogle ordentlige mærker, når du skal til at have fundet dit basale udstyr. Så er du sikker på at få dit udstyr i den bedste kvalitet, som du ved vil holde i lang tid og leve op til dine forventninger. Der findes mange steder, men blandt andet cmt eller hultafors har både det basale udstyr, du skal bruge, samt en masse værktøjer, lige efter dine behov.

Vaterpas

Vaterpasset kan du bruge til at sørge for at alting er snorlige, når du skal igang med dit byggeprojekt. Alt efter om vaterpasset skal bruges til at bygge noget større, eller bare lige sørge for at en hylde hænger lige, kan du få det med én eller flere libeller. Vaterpasset er essentielt, hvis du vil have flotte og professionelle resultater, hvor intet er overladt til tilfældighederne. Det kan bruges til billeder, hylder og alt andet, som skal have en bestemt vinkel, og kan både bruges hvis noget skal hænge fuldstændig lodret eller vandret. 

Meterstokke

Meterstok, målestok, tommestok – kært barn har mange navne. Dette stykke udstyr er helt klart essentielt. Så essentielt, at der endda er en lomme beregnet til lige netop den i højre side af tømrerbukser. Den er noget mere håndterbar end et normalt målebånd, og kan nemt foldes ud og ind alt efter behov. Og så er det jo stort set umuligt at undgå at skulle måle alverdens længer, når man skal igang med det ene eller andet håndværk. 

Tømrerblyanter 

Det er essentielt altid at have en blyant i værktøjskassen, i lommen eller bag øret. Den skal bruges i det daglige arbejde, når du skal lave tydelige opmærkninger og alle slags markeringer her og der. Når du lige har målt af med din meterstok, og sørget for at der er fuldstændig lige med dit vaterpas, så er det vigtigt at have en god tømrerblyant, så man kan sætte en tydelig markering. Så ved man nemlig, hvor man skal gå igang. Så slipper du for at låne en blyant af en kollega eller hele tiden tage en med derhjemme fra, og tage den med hjem igen.