Få inspiration til din næste fliseskærer

fliseskaerer-carl-ras

Fliseskærere bliver brugt til at skære fliser med, så flisernes størrelse og form passer med det område du eller din murer skal montere fliser på. Du kan bruge en fliseskærer til at skære i mange forskellige gulv- og vægmaterialer blandt andet: keramiske fliser, porcelænsfliser, klinker, marmor, granit, tagsten, belægningssten og mursten.

Det giver ikke bare et alsidigt værktøj, hvor du kan bruge det samme værktøj næsten uanset materialet – det gør det også lettere for dig, at klare selve tilpasningen af fliserne, fordi du ikke skal stoppe og skifte værktøj i tide og utide.

De fleste fliseskære maskiner har også den fordel, at du kan indstille dem – alt efter model – til den situation og den type flise, du har behov for at skære. Det giver fleksibilitet og frihed, for det betyder, at du kan mixe og matche mange forskellige typer af fliser til det projekt, du skal bruge en fliseskærer til.

 

FLISESKÆRER ELLER VÅDSKÆRER?

Fliser kan blive rigtigt varme, når du skærer i dem. For at undgå, at fliseskæreren tager skade, kan du købe en vådskærer, hvor klingen køles ned med vand. Rent funktionelt er der ikke den store forskel på en vådskærer og en fliseskærer, men hvis du skal skære mange fliser, kan vådskæreren være et mere nærliggende valg, da den – qua sin vandafkøling – kan arbejde mere højintenst i længere tid ad gangen.

Ydermere kan en vådskærer som udgangspunkt levere skarpere resultater end fliseskæreren. Vådskæreren er mere præcis, hvorfor den er det rette værktøj, hvis der er behov for en høj præcision i arbejdet. Det kan f.eks. være i situationer, hvor fliser skal skæres i smig el. lign. Som tommelfingerregel er det også værd at huske, at ved en flisetykkelse på 12 mm eller derover, har du formentlig brug for en vådskærer fremfor en fliseskærer.

 

MANUEL FLISESKÆRER ELLER ELEKTRISK FLISESKÆRER

Der findes to former for fliseskærer. Den manuelle og den elektriske fliseskærer. Den manuelle er billig og fin til at lave helt almindelige snit, hvis du for eksempel skal dele en flise. Den elektriske fliseskærer koster en del mere, men skal du for eksempel skære i hårdtbrændte klinker eller fliser i 45 graders vinkler, er det den elektriske fliseskærer, du skal bruge.

Køber du en elektrisk fliseskærer, har du mulighed for selv at bestemme, hvilken klinge der skal sidde på maskinen. Som tommelfingerregel er den medfølgende klinge aldrig særlig god, og det gælder for det meste værktøj. Derfor er det ofte en god idé at opgradere til en bedre klinge, i hvert fald hvis du skal bruge maskinen meget. Det kan ikke undgås, at klingerne, både på manuelle og elektriske fliseskærere, bliver slidt med tiden. Tjek derfor, at du kan udskifte med nye klinger, inden du køber fliseskæreren.