Find den bedste momentnøgle til dit behov

mometnoegle-carl-ras

En momentnøgle giver dig sikkerhed og forhindrer beskadigelse af materiale og skruer. Skrueforbindelser strammes ofte for tæt med konventionelle værktøjer. Klassikere er for tæt monterede aluminiumsfælge på dæk i biler, styrelejer i cykler eller fræsning eller skærehoveder i værktøjsmaskiner. Typiske konsekvenser er en for strammet eller revet tråd, der skal repareres eller endda udskiftes og forårsager uproduktiv nedetid. Stramning ud over det specificerede tilspændingspunkt kan også føre til øget materialespænding og for tidligt slid. Derudover er forbindelser, der er for stramme eller for stramme, vanskelige at løsne.

Før du bruger momentnøglen

Vær opmærksom på at fjerne alt snavs, før du bruger momentnøglen. Boltene skal være rene, inden du spænder dem. Hvis der er snavs eller andet, kan det forstyrre momentnøglens evne til at måle præcist. Det er en god idé at bruge sikkerhedsbriller, når du skruer, i tilfælde af at bolten sprænger.

Manuel eller digital momentnøgle?

Den klassiske momentnøgle er den manuelle, hvor du selv justerer momentet typisk i toppen af momentnøglen. Men du kan også få digitale momentnøgler, hvor du kan indtaste ønsket moment i et display, som også kan vise momentet, mens du arbejder med den. Her har du også mulighed for at bruge tidligere indstillinger. Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice for mere information om eller bestille en digital momentnøgle.

Digital momentnøgle kan være en fordel

Med en digital momentnøgle måles tilspændingsmomentet ved hjælp af en trækmåler. Brugeren specificerer det ønskede mål og målværdier ved hjælp af kontrollerne på håndtaget. Momentet vises via lysdioder eller på et digitalt display. Et elektronisk signal rapporterer, at det ønskede drejningsmoment er nået.

Momentnøgle ½ eller momentnøgle ¼?

De mest almindelige størrelser af momentnøgler er 1/4”, 3/8” og 1/2”, men vi har også 3/4”, hvis du skal til at arbejde med de helt store maskinerier. Længden på momentnøglen følger som regel tappens størrelse, fordi arbejdsopgaver med 1/4″ ofte kræver, at man kan bevæge sig på mindre plads, mens større arbejdsopgaver selvfølgelig kræver mere vægtarmskraft.