Sådan får du styr på værkstedet

Der er mange, der går og drømmer om at etablere et værksted i garagen eller måske endda bygge helt nyt. Er du en af de heldige, der har et værksted i hjemmet, så kan du stensikkert også nikke genkendende til, at det både kan være en stor fordel men også en stor ulempe. Her bliver du klogere på, hvordan du får ryddet op på værkstedet, så du kan få dit værktøj sat i systemer og få et overblik.

 

Start fra en ende

Det kan være et stort arbejde at rydde op og rydde ud i et stort værksted, og det kan ofte virke uoverskueligt, og det kan derfor være noget, som du har udskudt på ubestemt tid. Det kan dog være svært at overskue, hvad man har af værktøj, hvis ingenting har en plads, og roder dit værksted, kan det måske endda også være svært at benytte.

 

Når du skal rydde op i dit værksted, så bør du bare starte fra enden. Eventuelt kan du beslutte, at du tager en time eller to ud af din dag for at rydde op. På den måde kommer du stille og roligt igennem mængden af værktøj og rod, og du behøver ikke at gøre det hele på én gang. Det gør processen sjovere, og du kan opretholde motivationen til at fortsætte, da du hele tiden ser små skridt, som i det store billede gør en stor forskel.

 

Sælg og smid ud for at få plads til nyt

Du har stensikkert meget værktøj, som du ikke bruger, eller som trænger til at blive udskiftet, og det bør du gøre før, du køber nyt. Når du sælger og smider ud, får du mere plads, og du får endelig muligheden for at købe de slibeskiver, som du har manglet længe. Der er mange gode fordele ved at få styr på sit værksted.